De ce mi se strica mancarea dupa doar o zi

Inainte sa ma casatoresc si sa ma mut “la casa mea”, singura tangenta pe care o aveam cu bucataria si gatitul erau clasicii cartofi prajiti, omleta si eventual vreo salata mai rasarita.

Am invatat singura sa gatesc si dupa ce am facut prima reteta pe care mi-a dictat-o mama la telefon, parca am prins aripi. Cand am scos din cuptor prima cratita cu sarmale am simtit ca am terminat masterul de gatit iar la primul cozonac mi-am luat doctoratul 🙂 .

In timp, cunostintele mele, atat in ale gatitului dar si ale nutritiei s-au inmultit si mancarea a devenit din ce mai gustoasa si mai sanatoasa.

patrunjel

foto

Am facut si multe inovatii, in special de cand au venit si fetele langa noi. Am incercat sa gatesc astfel incat vitaminele si nutrientii sa fie in cantitate cat mai mare si in stare cat mai naturala.

Acesta fost si motivul pentru care, m-am gandit eu la un moment dat sa pun verdeata la sfarsit de tot in mancare, astfel incat sa ramana nefiarta. Nu de alta, dar incercasem sa fac diverse smoothies cu patrunjel insa nimeni nu a vrut sa se atinga de ele 🙂 . Si tot cautand o metoda prin care sa cuprind toate vitaminele din marar, patrunjel si leustean, m-am gandit sa pun multa verdeata si sa o las cruda in mancare.

Citeste si:  #Concurs - Puteti castiga o masina de tocat multifunctionala

Suprinzator, tot in aceeasi perioada, a inceput sa mi se strice mancarea chiar si dupa o zi. Era vara asa ca am dat vremea pe caldura din casa. Apoi anotimpurile s-au schimbat si mancarea mea tot nu rezista mai mult de o zi – doua. Am fost la un pas sa cumpar un frigider nou, convinsa ca cel actual nu mai face fata si de-asta se strica mancarea, pana cand, intr-o zi, nu stiu cum, s-a gandit maica-mea sa ma intrebe cu exactitate reteta pe care am folosit-o cand am gatit.

M-am enervat putin, era vorba de o simpla mancare de cartofi, insa m-am conformat si i-am spus reteta pas cu pas, cu cantitati exacte pana la grame, si timpi de fierbere la secunda 🙂 . Am crezut ca sunt ironica si ca la sfarsit sa pun un punct la mine in caietul unde tin scorul meciurilor cu maica-mea, doar ca ce sa vezi… cand am ajuns la final, la partea unde am pus mararul si am stins focul, mi-a replicat triumfatoare: “De la asta e! Verdeata trebuie fiarta cateva minute, altfel se strica mancarea!“.

Citeste si:  Video - Rigatoni incoronati cu legume si sos de smantana

Cum?! De la asta mi se tragea tot dezastrul din ultimele luni? Evident ca nu am crezut-o si am trecut remiza la scorul meciului, insa undeva in mintea mea se infiripase deja indoiala, asa ca a doua zi, cand am gatit din nou, am lasat verdeata sa fiarba. Trebuie sa recunosc ca de la acea mancare de cartofi nu am mai avut niciun fel de probleme cu frigiderul 🙂 . Au trecut ani de zile si inca functioneaza perfect, nu l-am schimbat si nici mancarea nu se mai strica, indiferent cat de cald este in casa.

Deci nu uitati o lectie simpla: cand aveti probleme in bucatarie, intotdeauna sa va sunati mama sa ii cereti sfatul 🙂 . Si daca vreti aflati metoda mea despre cum se trec scorurile in caietul cu “campionatele de contrazis cu mama”, nu uitati sa  dati Like Paginii de FB   si sa va inscrieti la Newsletter.

 

Related Posts

Citeste si:  Raw food: Interviu Una Culuna

Comments

comments

About Ana Maria Mitrus

Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

4 thoughts on “De ce mi se strica mancarea dupa doar o zi

  1. Mihaela

    Si eu am patit exact la fel. Si tot mama m-a scos din incurcatura. Dar pana atunci am aruncat cateva ciorbe dupa care mi-a plans sufletul. 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *