Cumparaturi de sezon

E sezonul unei gripe foarte urate care nu prea iarta pe nimeni. Toti cei atinsi de ea raman fara voce cam o saptamana iar cei mai nenorocosi tusesc in timpul asta pana se sufoca. Am avut-o si noi, cum altfel 🙂 , din noiembrie am picat pe rand unul cate unul. A durat cam o saptamana cu simptome plus inca una pentru recuperare, dar nu au fost daune majore in general.

Pe mine in schimb, m-a pocnit o tuse la final, de i-am speriat pe toti. La un moment dat chiar credeam ca e pneumonie dar din fericire nu a fost atat de grav. Dupa o saptaman de tusit eram pur si simplu epuizata, renuntasem de mult sa mai vorbesc iar simplul fapt ca puteam sa respir era o bucurie. Partea buna este ca nu am mai facut exercitii pentru abdomenul superior de cativa ani, dar am compensat acum. Nu exagerez cu nimic cand spun ca am facut febra musculara 🙂 .

Am reusit sa ne tratam cu vesnicul Nurofen (mai mult pentru febra si dureri de urechi) dar in rest doar cu naturiste si naturale 🙂 . Pentru ca urmeaza o postare lunga nu am mai continuat-o pe cea cu otite, dar e interesant sa vedeti ce am scris si acolo.

Ce am mai cumparat eu la ultima vizita la un magazin naturist puteti vedea in poza de mai jos. Unele le-am luat la inspiratie de moment dar nu mi-a parut rau. Dupa ce le-am testat si am vazut ca au efectele promise, pot va povestesc si voua despre ele.

6

O sa incep  cu noile plicuri pentru raceala si gripa din trusa Hapciu de la Fares. Sunt geniale. Au gust placut si cel mai important, au efect. Scad febra si calmeaza durerile de gat. Cele mici au baut fara probleme “suculetul” asa ca am facut un stoc serios “ca sa fie”.

Extractele de plante şi uleiurile esenţiale (ulei esenţial de lămâie, ulei esenţial de mentă, extract de scoarţă de salcie, extract total de flori de soc, extract total de trifoişte de baltă, extract total de busuioc, extract total de isop, ulei esenţial de eucalipt, Stevia rebaudiana) selectate de specialiştii noştri în formula acestui produs îi conferă efect antiinflamator, antifebril, sudorific, dezinfectant şi decongestionant la nivelul căilor respiratorii, expectorant.

Acest produs reunește proprietățile antibacteriene și antivirale ale uleiurilor esențiale cu cele expectorante, mucolitice și antispastice pe căile respiratorii, ceea ce conduce la un puternic efect decongestionant și dezobstruant nazal și bronșic. Generează, de asemenea, un efect tonic, înviorător, de împrospătare și ușurare a respiratiei. În plus, extractele din plantele medicinale prezente în formula produsului potențează efectele menționate. Pe lângă proprietățile terapeutice, uleiurile esențiale conferă aroma plăcută a produsului, iar plantele medicinale aduc un plus de vitamine și minerale. (sursa)

Uleiul esential pentru inhalatii, tot din trusa Hapciu, tot de la Fares. L-am luat ca sa nu mai combin eu ce-mi trece prin cap (desi imi trec numai lucruri bune si interesante) dar nu sunt foarte fericita cu el. Cred ca nu sunt foarte compatibila cu combinatia aleasa de cei de la Fares. Plus ca nu are doar uleiuri esentiale, mai contine si alte chestii asa ca o sa raman la cele pe care le stiu eu.

Biosept – antibiotic natural de la Fares. V-am mai povestit de el, eu il folosesc cu succes. Datorita lui am reusit sa evitam antibioticele in ultimii 2-3 ani (exceptand episodul din primavara cand am fost internata cu Andreea si a primit “preventiv” trei antibiotice).

Frunze de măslin sunt confirmate ştiinţific prin numeroase studii ca avand efect antibiotic natural cu spectru larg (Escherichia coli, stafilococ auriu, streptococ, pseudomonas, mycobacterii, enterocici), antiviral (virusuri gripale, herpes), antifungic (Candida, aspergillus, microsporum, trichophyton) si vermifug.
Studiile efectuate au arătat ca oleuropeinele din frunzele de măslin au capacitatea de a pătrunde prin învelişul lipoproteic al germenilor inhibând astfel procesul de replicare al ARN-lui. Spre deosebire de antibioticele de sinteză, distruge doar bacteriile patogene, nu şi pe cele comensale. Creşte imunitatea prin stimulerarea directă a producţiei de fagocite.
Scoarţa de salcie albă s-a dovedit a fi un veritabil antiinflamator natural. Cercetările științifice au descoperit în compoziția sa saligenina, o substanţă care se transformă în organism în acid salicilic, care însă nu irită tubul digestiv. Are un puternic efect antiinflamator, febrifug, sudorific și antialgic, fiind recomandată pentru ameliorarea durerilor și scăderea febrei.
Lichenul de piatra, cunosut si sub denumirea de muşchi de Islanda are o rezistenţă extrordinară la condiţiile climatice foarte aspre în care creşte, fapt explicat astăzi prin principiile active cu rol antibiotic şi antimicotic, pe care le conţine. Astfel, acidul usnic este activ împotriva bacteriilor Gram pozitive, anaerobe şi inhibibă dezvoltarea mycobacterium tuberculosis. Studiile in vitro au aratat ca acidul usnic are un efect antiinflamator comparabil cu al ibuprofenului. Are în compoziţia sa şi polizaharidele cu efect imunostimulator. Datorită cantităţii mari de mucilagiu conţinute, care formează pe suprafaţa mucoaselor un strat protector, lichenul de piatră este utilizat în tratamentul gastritelor, esofagitelor, faringitelor, bronşitelor, tuberculozei şi pentru a calma iritarea membranelor mucoase.
Muguri de plop sunt numiţi şi propolisul vegetal. Prin analize chimice de specialitate s-a arătat că există 5 substanţe prezente în acelaşi timp în propolis ca şi în mugurii de plop dintre care 3 au proprietăţi antibiotice şi antifungice. Muguri de plop mai conţin şi derivaţi ai saligenolului care conferă puternice acţiuni anti-inflamatorii, analgezice, antifebrile, sudorifice.
Cuişoarele, originare din Indonezieia, îşi trag denumirea de la forma mugurilor florali care se aseamănă cu nişte cuie mici. Sunt utilizate, în special pentru conţinutul în ulei esenţial care are proprietăți antibacteriene cu spectru larg (pe bacterii gram pozitiv şi gram negativ), antivirale, antifungice, antihelmintice, antiinflamatoare, antispastice, carminative, anti-nevralgice, anestezice locale şi anticoagulante.

Efect
-antibiotic, antiviral si antifungic asupra unui spectru larg de germeni patogeni
-vermifug
-antiinflamator
-imunostimulent
-antifebril
-expectorant, emolient (sursa)

Travisil – dropsuri din ierburi cu uleiuri esentiale, sunt un remediu ayurvedic. Le-am luat in virtutea inertiei dar va spun ca fac minuni. Au un gust foarte placut iar plantele si uleiurile pe care le contint desfunda nasul, calmeaza tusea si durerile de gat.

ACŢIUNI FARMACOLOGICE ALE PLANTELOR INCLUSE ÎN COMPOZIŢIA TRAVISIL:
–           Adhatoda vasica: având un puternic efect antitermetic şi expectorant, planta este considerată drept una dintre cele mai eficiente pentru ameliorarea acceselor de tuse.
–           Piper longum: testat de-a lungul anilor, preîntâmpină apariţia tusei datorită efectului antiinflamatorşi antibacterial excelent.
–           Piper nigrum: cu un pronunţat efect antitusiv şi expectorant, Piperul-negru înlătură mirosul neplăcut din gură.
–           Zingiber officinale: foarte eficient pentru ameliorarea simptomelor asociate tusei cronice recidivante şi a acceselor de tuse în general.
–           Glycyrrhiza glabra: utilizată ca expectorant în caz de astm bronşic, bronşită acută şi cronică, deoarece reduce iritarea provocată de tuse.
–           Emblica officinalis: are efect antitusiv puternic, fiind utilizat în caz de bronşite, hemoptizii sau tuberculoză, având şi o pronunţată acţiune tonică, datorită conţinutului mare de vitamina C în compoziţia sa.
–           Curcuma longa: măreşte rezistenţa organismului şi este recomandată în toate formele de tuse şi răceală.
–           Acasia catechu: odorizant vegetal al cavităţii bucale şi cicatrizant al ulceraţiilor cavităţii bucale.
–           Foeniculum vulgare: stimulează respiraţia, are efect expectorant şi antitusiv şi ameliorează funcţiile organelor digestive; de asemenea, este utilizat în cazul afecţiunilor cavităţii bucale.
–           Osimum sanctum: are efect antitusiv şi expectorant, fiind indicat în caz de tuse, bronşită, febră şi dereglări gastrice. –          Terminalia chebula: efect benefic în cazul tusei cronice, este indicat în cazul ulceraţiilor mucoasei cavităţii bucale şi a dereglărilor digestive.
–          Terminalia belerica: este efectiv ia utilizare în caz de tuse acută şi cronică, bronşită, faringită şi răceală.
–          Alpinia galanga: posedă efect antitusiv şi are o aromă puternică.
–          Abrus precatorius: acţiune pronunţată în cazul afecţiunilor căilor respiratorii şi a corzilor vocale; de asemenea, are efect de întinerire şi prelungeşte durata vieţii.
–           Mentol: efect antiseptic şi expectorant; aromatizator excelent al cavităţii bucale, înlătură rapid mirosul neplăcut din gură.  (sursa )

Faringoxin – un spray cu propolis pe care l-am vazut la o fetita din clasa pregatitoare cand am fost in excursie cu Alexandra (urmeaza o postare si despre asta 🙂 ). Cum o lua tusea cum scotea sticluta si fas fas in gat. La un moment dat m-am panicat si am rugat-o sa-mi dea prospectul, dar cea mica era foarte bine pregatita, stia ce are e facut 🙂 . Sprayul are putin efect de anestezic, prima data data mi-am dat mai mult pe limba si mi-a cam amortit. A doua oara am nimerit unde trebuie si a fost bine.

Extractul de propolis actioneaza ca un foarte bun agent antiviral, antibacterian la nivelul faringelui cat si a cavitatii bucale. Echinacea creste capacitatea de aparare la agenti infectiosi datorita efectului de imunostimulare la nivel local. Muguri de pin au eficacitate antiseptica, antibacteriana. Uleiul de menta este un antiseptic local eficient dar si un decongestionant foarte buna la nivelul cailor respiratorii. Toate aceste efecte fac ca Faringoxin sa fie un foarte bun calmant in cazul durerilor care apar la nivelul cavitatii bucale si faringelui, scade inflamatia, decongestioneaza caile respiratorii. (sursa)

Nazomer – Spray cu apa de mare. Ani de zile am folosit varintele mai pretioase si mai scumpe (30 de lei minim) din farmacii. De curand am descoperit acest producator si sunt foarte multumita. Exista si variatii, cu propolis sau cu echinaceea dar eu il prefer pe cel simplu. Este foarte bun pentru spalarea mucoasei nazale si pentru inmuierea secretiilor. Neaparat aceste secretii trebuiesc eliminate sufland nasul sau folosind batista bebelusului. Alexandra de exemplu nu poate sa-si sufle nasul, ii pocnesc urechile asa ca nu acepta decat batista bebelusului. Andreea in schimb prefera sa-si sufle nasul si o face cu o forta care concureaza orice aspirator 🙂 .

Am descoperit la aceasta runda de shopping o noua firma romaneasca cu produse naturiste – Alevia. De curiozitate am luat doua feluri de comprimate Antitusiv – si Florisept. Mi-au placut la gust dar nu am avut timp sa le testez singure ca sa-mi dau seama de efectul lor. Totusi, avand in vedere compozitia consider ca merita sa fie recomandate. Din experienta mea am vazut ca cele mici au anumite preferinte, adica conteaza foarte mult gustul, textura, durata sau intensitatea acestor comprimate. Asa ca e bine sa stiti ca aveti de unde alege.

Propolisul apără organismul împotriva bacteriilor, virusurilor, paraziţilor și fungilor fiindcă are efecte anti-microbiene cu spectru larg. Vitamina C mărește rezistenţa organismului faţă de infecţii, răceli și gripe. Ghimbirul este eficient împotriva durerilor de gât, fiind un calmant ideal pentru inflamaţii. Salvia ameliorează simptomele răcelii datorită proprietăţilor antibiotice, antiinflamatorii și antivirale. Uleiurile esenţiale și mentolul au efect calmant asupra gâtului iritat din afecţiuni la nivelul cavităţii bucofaringiene și decongestionează mucoasa nazală. (sursa)

In orice caz, mi-au placut foarte mult prospectele celor de la Alevia, contin genul de sfaturi “pentru suflet” care uneori conteaza mai mult decat o insiruire de indicatii si contraindicatii. Revin cu un articol separat ca sa intelegeti la ce ma refer.

Turmericul – este un antibiotic natural cu care trebuia sa fac gargara. Se pare ca gripa s-a speriat doar la vederea lui si a plecat rapid asa ca nu am apucat sa-l folosesc (dar nu cred ca-mi pare rau 🙂 ).

Foarte important este ca de tusea extraordinar de agresiva am scapat cu un medicament homeopat recomandat prin telefon. Am luat intesiv in prima zi (din doua in doua ore) si deja seara eram bine. A doua zi am rarit iar a treia zi si  a patra zi am mai luat cate o doza. Nu va recomand sa luati medicamente homeopate fara sa mergeti la medicul homeopat – deoarece conteaza foarte mult dilutiile –  asa ca nu cred ca e indicat sa povestesc despre remediul respectiv. Dar vreau sa stiti ca se poate si ca are efect imediat.

Uleiurile esentiale de Iasomie, Citronella si Lemon grass le-am luat ca sa miroasa frumos in casa. Dupa atatea frectii si inhalatii se simtea nevoia sa improspatam aerul 🙂 .

Sper sa nu aveti nevoie sa incercati niciun produs din cele de mai sus, dar daca totusi va ataca gipa, e bine sa stiti pe ce va puteti baza.

Eu va doresc multa sanatate si intelepciune sa alegeti ce e mai bine pentru voi si copiii vostri.

Avertisment: aceasta postare este despre o experienta personala si nu reprezinta sub nicio forma o recomandare medicala. Daca aveti copilul bolnav mergeti cu el la doctor, indiferent care, pentru indrumari competente.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

 

Comenteaza cu contul de FB

Comenteaza cu contul de FB

One thought on “Cumparaturi de sezon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *