Cat costa sa-ti duci copilul la British Council?

Am vazut ca articolele despre cursurile de engleza de la British Council au fost foarte apreciate si va multumesc mult de tot pentru interes si intrebari.

Nu exagerez daca spun ca cea mai des intalnita intrebare a fost: “Cat costa?”. Cred ca am raspuns de zeci de ori la aceasta intrebare si in general, am redirectionat catre site-ul oficial British Council, insa acum o sa fac un calcul foarte simplu.

meseria-de-parinte-1

O sa fac o simulare pentru cursurile pentru copii mai mici (3-5 ani), care dureaza 60 de minute, si una pentru copiii mai mari (peste 8 ani sau care au un nivel de engleza mai avansat), unde cursurile dureaza 90 de minute.

Am luat ca exemplu semestrul curent, care a inceput la 14 februarie si se va incheia in 24 iunie, cu vacanta intre 17 aprilie – 30 aprilie. Inscrierile se pot face si in timpul anului, insa pentru conformitate vom discuta aici despre semestrul complet.

Frecventa este de doua sedinte pe saptamana, ceea ce la un calcul simplu, ne arata ca sunt in total 34 de sedinte.

Early Years Plus (3-5 ani)

Cu ajutorul cursurilor British Council pentru varsta 3 – 5 ani, copiii sunt introdusi intr-un mediu pozitiv si distractiv, unde pot invata limba engleza cu incredere, in timp ce le este incurajata si dezvoltarea pe plan social, cognitiv, emotional si fizic.

Copiii vor invata cu experti mondiali in limba engleza si vor:

  • avea o experienta pozitiva invatand limba engleza
  • dobandi incredere si interes pentru aceasta limba straina
  • fi expusi limbii engleze prin cantece si prin activitati care stimuleaza invatarea acesteia
  • invata si exersa notiunile debaza prin cantece, rime, povesti si jocuri
  • dezvolta abilitati sociale specifice activitatilor la clasa
  • dezvolta abilitati motorii de precizie prin jocuri cu degetele, trasare, colorare, decupare si alte activitati de lucru manual
  • primi un abonament gratuit la biblioteca British Council
  • beneficia de 10% discount pentru examenele Cambridge

In plus, parintii vor fi mereu informati in legatura cu progresul copiilor prin intalniri si rapoarte scolare regulate.

Acest modul cuprinde 34 de sedinte a cate 60 de minute. Pretul pentru acest modul este de 1.765 lei, ceea ce inseamna ca o ora costa aproximativ 50 lei (1.765 : 50 = 51.91 lei).

Primary Juniors (8 ani – clasa a 4-a)

Cursurile pentru categoria de varsta 8 – 12 ani, se bazeaza pe subiecte care ii motiveaza pe copii sa se implice in procesul de invatare. Prin metodologia abordata, se are grija ca cei mici sa isi dezvolte abilitatile de limba engleza si sa se si distreze in acelasi timp.

Copiii vor invata cu experti mondiali in limba engleza si vor:

  • dezvolta abilitati de citire si ascultare care vor veni in ajutorul cunostintelor lor de scriere si vorbire
  • fi expusi unei varietati de subiecte care le vor permite sa foloseasca limba engleza intr-un context
  • fi implicati in mod activ prin activitati pe perechi sau de grup si prin jocuri de rol
  • invata notiuni de gramatica, putand sa deduca sensul si utilizarea structurilor gramaticale prin exemple
  • primi un abonament la biblioteca British Council.
  • beneficia de 10% discount pentru examenele Cambridge

In plus, parintii vor fi mereu informati in legatura cu progresul copiilor prin intalniri si rapoarte scolare regulate.

Acest modul cuprinde 34 de sedinte a cate 90 de minute. Pretul pentru modul este de 2.495 lei, ceea ce inseamna ca o ora costa aproximativ 50 de lei (2.495 lei : 34 sedinte = 73.98 lei sedinta / 90 minute, adica 49.32 lei / 60 minute).

Am facut acesta simulare ca sa va arat ca, la un calcul simplu, indiferent de nivel, costul unei ore de limba engleza este de 50 de lei.

De fiecare data cand am discutat despre costurile invatarii limbii engleze in particular, mi s-a spus ca un meditator costa in jur de 100 lei sedinta de 2 ore, pe cand la British “e scump si nu ne permitem” 🙂 .

Acum cred ca este evident pentru toata lumea ca un curs de limba engleza la British Council nu doar ca este similar din punct de vedere al costurilor cu meditatiile facute acasa, dar prezinta nenumarate avantaje care nu pot fi monetizate:

  • copiii invata intr-un mediu foarte cosmopolit, unde au posibilitatea sa intre in contact cu alti copii dar si profesori de o alta nationalitate sau care vorbesc nativ o alta limba straina
  • cladirile si clasele unde se desfasoara cursurile arata impecabil si sunt dotate la standarde internationale, un nivel pe care nu cred ca o sa-l vedem in aceasta viata in scolile de stat
  • periodic, la British Council se desfasoara evenimente culturale unde copiii sunt invitati sa participe gratuit si unde pot invata foarte multe lucruri pe care nu au cum sa le intalneasca in alta parte
  • cursurile ii pregatesc cu succes pe cei mici pentru orice test de nivel de engleza acreditat, ceea ce insemna nu doar ca vor vorbi limba engleza impecabil dar si ca nu vor mai fi nevoiti sa sustina diverse examene care se intalnesc in invatamantul de stat. Am sa revin la acest subiect, si o sa va povestesc mai pe larg care sunt si diplomele care se pot lua de la British Council si cum pot ele echivala examenele din scoala
  • Centrele unde se sustin sursurile sunt centrale si usor accesibile, atat cu masina personala dar si cu mijloacele de transport in comun
  • In vacante se organizeaza tabere si scoli de vara in limba engleza, unde pot aprofunda si isi pot exersa engleza pe care au invatat-o
  • Clasele contin maxim 12, 14 sau 16 cursanti in functie de varsta. Poate ati fi tentati sa credeti ca meditatiile in particular sunt mai efficiente, fiind unu la unu, insa eu o sa va spun ca cei mici se antreneaza mult mai bine atunci cand sunt intr-un grup si isi vor da mult mai usor drumul la vorba daca vad ca mai sunt si altii in aceeasi situatie cu ei
  • Un meditator care vine acasa nu poate fi verificat in niciun fel referitor la metoda si calitatea predarii, in timp ce la British, care este o institutie cu standarde, toti profesorii sunt atent selectionati si sunt in permanenta supervizati referitor la modul in care isi desfasoara activitatea

Sper ca v-au fost de folos aceste informatii, daca doriti sa mergeti cu cel mic la o testare de nivel gratuita, tot ce trebuie sa faceti este sa va inscrieti la acest link. Apoi, dupa ce veti avea rezultatul testarii, veti putea afla cu exactitate care este nivelul si care sunt costurile totale pentru un modul de limba engleza.

Puteti verifica aici toate modulele, pe varste si nivel de engleza, si daca aveti orice fel de intrebari, va rog sa le lasati intr-un comentariu si promit ca voi raspunde in cel mai scurt timp, consiliata de reprezentantii British Council.

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   si sa va inscrieti la Newsletter.

 

Comenteaza cu contul de FB

2 thoughts on “Cat costa sa-ti duci copilul la British Council?

  1. În ședințele particulare cu un profesor acasă sau la domiciliul elevului e mult mai avantajos. Se lucrează unu la unu. Un profesor cu un elev. La centrele de meditații e aproape ca la școală. Un profesor la 16 copii, versus un profesor la un copil, eu zic că a doua variantă e mai eficientă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *