Castigator Nemira 3

Comments

comments

  • Article By :
    Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Random Posts

  • “How Children Succeed: Grit, Curiosity, and the Hidden Power of Character” – Cronica de carte

    Amazing book! Everyone should read it no matter if you are a parent or not.

    “Drop the flashcards—grit, character, and curiosity matter even more than cognitive skills. A persuasive wake-up call.”—People

    Why do some children succeed while others fail? The story we usually tell about childhood and success is the one about intelligence: success comes to those who score highest on tests, from preschool admissions to SATs. But in How Children Succeed, Paul Tough argues that the qualities that matter more have to do with character: skills like perseverance, curiosity, optimism, and self-control.

    How Children Succeed introduces us to a new generation of researchers and educators, who, for the first time, are using the tools of science to peel back the mysteries of character. Through their stories—and the stories of the children they are trying to help—Tough reveals how this new knowledge can transform young people’s lives. He uncovers the surprising ways in which parents do—and do not—prepare their children for adulthood. And he provides us with new insights into how to improve the lives of children growing up in poverty. This provocative and profoundly hopeful book will not only inspire and engage readers, it will also change our understanding of childhood itself.

    “Illuminates the extremes of American childhood: for rich kids, a safety net drawn so tight it’s a harness; for poor kids, almost nothing to break their fall.”—New York Times

    “I learned so much reading this book and I came away full of hope about how we can make life better for all kinds of kids.”—Slate

    10606506_777579882299366_7534042261694624828_n

    Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

    Comments

    comments

  • Genius Travel ne trimite in Grecia

    Am sa incep aceasta postare cu o marturisire socanta: Nu am fost niciodata in Grecia 🙂 . Probabil ca suntem singurii oameni din zona cu un asemenea pacat insa conjuctura a fost de asa natura ca pana acum nu a fost momentul. Dupa o experienta total nefericita in Bulgaria acum vreo 6 ani, unde ne-am dus ca la pomul laudat si de unde abia am ajuns cu copiii la spital (trei la numar sub 3 ani) in timp ce si noi adultii de-abia ne tineam pe picoare din cauza unei toxiinfectii alimentare, am hotarat ca pana nu se fac fetele mai mari ramanem pe litoralul romanesc.

    An de an, la sfarsit de iunie ne-am facut portia de aerosoli si de ultraviolete in general in Mamaia Nord dar de cateva ori si in Saturn sau Jupiter. Toata lumea e ingrozita de aroganta noastra insa noua ne place. Am avut parte de hoteluri frumoase si ieftine, cu ajutorul celor de la Genius Travel si ne-am bucurat in liniste de soare si apa. In 90% din vacante am fost aproape singuri pe plaja ceea ce rar gasesti oriunde. In plus eram la doua ore de casa, mancarea nu era diferita de ceea ce consumau fetele de obicei iar marea e mare, right? 🙂

    1a

    Anul acesta insa, dupa ce ne-am facut o rezervare la Saturn la un hotel de 4 stele, unde trebuie sa plecam in cateva zile, am primit o super oferta pentru Grecia pe care pur si simplu nu o putem refuza. Avem doua zile la dispozitie in care sa ne hotaram pentru o destinatie si in care putem anula gratuit rezervarea de la noi, insa nu stim ce sa facem. Am vorbit cu toti prietenii care ori s-au intors din Grecia ori sunt cu bagajele la usa si majoritatea ne-au sfatuit sa alegem Thassos. Suntem intr-un consiliu de familie general dar mai avem nevoie de pareri ca sa ne hotaram.

    Voi ce ne sfatuiti? Daca aveti sugestii, recomandari sau sfaturi, asteptam cu drag, cu siguranta ne vor fi de folos.

    Si ca sa nu uit, dupa ce rezolvam dilema cu marea, trebuie sa ne hotaram cand vom merge si in Delta 🙂 . Pentru ca tot cei de la Genius Travel au gandit o oferta unica in Romania – “Delta pentru toti” care ofera mai multe pachete de cazare si transport, astfel incat aceasta destinatie de vis sa fie usor accesibila pentru orice categorie de turist. Revin cu impresii dupa calatorie.

     Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

    Comments

    comments

  • How it’s made – In vizita la fabrica Danone

    Emisiunea How it’s made / Cum se fabrica, e una din preferatele mele. Ma fascineaza sa vad cum din niste materii prime iau nastere tot felul de obiecte, cum sunt prelucrate, finisate, ambalate. Imi plac liniile de productie care umplu sticle, lipesc etichete, sigileaza dopuri, ambaleaza in cutii… Daca urmariti emisiunea stiti la ce ma refer.

    sursa foto

    Cand am primit invitatia sa vizitez fabrica Danone din Bucuresti am fost castigata inca de la titlu. Nu puteam sa ratez o “emisiune live” How it’s made :). Am ajuns la fabrica intr-o zi cu soare, putin intrigata recunosc, pentru ca, asa cum probabil stiti, firma Danone este una dintre cele mai controversate firme producatoare de produse lactate de la noi. Asa cum au recunoscut si reprezentantii firmei, exista o multime de legende urbane legate de numele “Danone”, unele datorate nestiintei, altele datorate unor rau intentii iar altele pur si simplu exista.

    Ne-am adunat in sala de conferinte unde s-au facut niste scurte prezentari si unde ne-am “echipat” pentru vizita. In primul rand ne-am scos toate bijuteriile (cu exceptia verighetei – am apreciat asta 🙂 ), apoi ne-am pus halate, capeline (rosii ca sa se vada ca suntem vizitatori) si botosi peste incaltaminte. Am primit ochelari de protectie, dopuri pentru urechi, ne-am spalat pe maini si am inceput vizita propriu zisa.

    A fost exact asa cum ma asteptam, inca din prima incapere ne-a intampinat o retea de conducte prin care se deplaseaza laptele si iaurtul. Am avut parte de o multime de explicatii tehnice interesante, pe care din pacate nu pot sa vi le redau deoarece gentile si toate bunurile personale au fost lasate in sala de conferinte. Din acest motiv nu am putut sa mi le notez asa ca ce o sa va redau din memorie este un procent foarte mic. (Si sper fara greseli majore 🙂 ).

    Fabrica Danone este localizata in fosta fabrica de lactate Colentina construita in 1973, care a fost cumparata si reamenajata de Danone in 1998. Fabrica este automatizata in proportie de 75% ceea ce a fost foarte bine (pentru mine) pentru ca am putut sa studiez de aproape liniile de ambalare, sigilare si etichetare :). Din alt punct de vedere, existau destul de putini muncitori avand in vedere volumul productiei, ceea ce nu mai este la fel de bine.

    Am retinut ca fabrica Danone are contracte cu fermieri romani de la care colecteaza laptele, ca exista diverse programe de sustinere a fermierilor, incepand cu achizitionarea de aparatura specifica si terminand cu colectarea fructelor ce vor fi folosite in iaurturile cu fructe.

    Iaurturile cu fructe contin un gem foarte concentrat care este preparat in Polonia, din fructele colectate la noi in tara.

    Toate instalatiile se curata automat, exista parametrii de timp, de durata si de concentratie a solutiilor de curatare.

    Laptele colectat de la ferme se separa in lapte degresat si smanatana, dupa care se fac diverse combinatii intre cele doua, rezultand produse cu diferse niveluri de grasime.

    Pentru fabricarea iaurturilor se folosesc niste fermenti furnizati de un producator din Danemarca Chr. HansenAcesti fermenti se adauga in laptele cu diverse niveluri de grasime iar rezulatul este iaurtul.

    M-am dus in aceasta vizita si cu dorinta de a adresa cateva intrebari care ma framanta, referitoare la probleme foarte importante legate de sanatate si nutritie.

    In ultimul timp, in tara exista foarte multe cazuri de dereglari hormonale grave la copii iar principalul suspect ascuns este soia (modificata genetic) si produsele derivate: faina, lecitina etc. Multe produse alimentare contin lapte praf care poate fi compus in procent destul de mare din soia. Producatorii specifica pe ambalaj ca produsul contine lapte praf dar nu mentioneaza soia. Ei bine una din intrebarile mele se referea la acest subiect, la existenta laptelui praf (respectiv soia) in produsele Danone. Raspunsul a fost ca da, in unele produse (sau in unele perioade) exista suplimentari de lapte praf. Explicatia este data de faptul ca in unele perioade ale anului concentratia de proteine din laptele de vaca scade, dar pentru ca standardele de productie si calitate sunt fixe, este nevoie de adaugarea de lapte praf pentru atingerea parametrilor standard. Nu am apucat sa aflu si despre ingredientele laptelui praf dar, daca subiectul vi se pare interesant va invit pe voi sa o faceti si sa-mi spuneti si mie ce ati aflat.

    Un alt subiect de interes se refera la nivelul de antibiotice existent in lapte. Ei bine, aici avem un raspuns clar, testele care se fac detecteaza orice urma de antibiotic in lapte. In cazul in care laptele este contaminat cu antibiotice, este refuzat si trimis inapoi la ferma.

    O discutie foarte interesanta s-a dezvoltat pe informatia ca unele produse Danone sunt imbogatite cu calciu si vitamina D. Am elucidat ca existenta unei concentratii mari de calciu se datoreaza extragerii acestuia din zer (deci sursa este 100% naturala), dar nu am elucidat care e treaba cu vitamina D. Este naturala sau este de sinteza? Ni s-a promis ca vom avea un raspuns in cel mai scurt timp. (Chiar, exista extrase de vitamina D naturala, ce stiti?).

    De la discutia de mai sus, s-a dezvoltat o alta, referitoare la necesitatea imbogatirii produselor pentru copii cu calciu si vitamina D. Ni s-a spus ca formulele produselor Danone sunt adaptate in functie de specificul fiecarei tari, iar la noi s-a facut un studiu in 2008, pe 300 si ceva de copii cu varste intre 3 si 6 ani iar rezultatele studiului au aratat ca in Romania exista un consum foarte mic de produse lactate si implicit un aport de calciu foarte mic (asa zice studiul nu eu :P) si cred ca mai exista ceva si despre rahitism. Astfel, in urma acestui studiu s-a decis imbogatirea produselor pentru copii cu calciu si vitamina D. (Voi ce parere aveti despre aceasta decizie?).

    In final ne-a fost prezentat un nou produs Danone “Branzica de casa” ce se adreseaza copiilor cu varste intre 6 luni si 4 ani. Acest produs este o premiera mondiala si este fabricat in exclusivitate pentru Romania, in Polonia :P. Un motiv pentru care a fost dezvoltat acest produs este faptul ca in Romania, atentie, exista un trend ascendent de cerere a produselor lactate albe (plain). Fata de alte tari, unde se cer iauturi cu fructe de exemplu, in Romania se prefera iaurturile simple “naturale” (fara alte adaugiri indiferent ca sunt fructe sau arome). Noi, in sala, am concluzionat ca mamele romance inca mai fac gem 🙂 sau ca prefera fructele naturale pentru a le amesteca cu iaurtul. Concluzia Danone este un pic diferita: situatia economica precara a populatiei nu permite achizitionarea de iaurturi cu fructe, care sunt mai scumpe.

    Mai aveam multe intrebari pe care as fi dorit sa le pun dar, cu toate ca durata vizitei a fost prelungita cu o jumatate de ora, timpul nu a fost de ajuns. Pe de o parte pentru ca vizitarea fabricii a durat mai mult decat au preconizat organizatorii (asa cum v-am spus a fost foarte interesant) si pe de alta parte pentru ca reprezentantii Danone au fost extrem de draguti si au raspuns la foarte multe intrebari.

    Foarte important, este faptul ca intrebarile mele nu vor ramane fara raspuns, exista un telefon al consumatorului unde poate suna oricine. De asemenea pe site exista un formular de contact unde se pot adresa, de asemenea, intrebari. Va invit sa cereti si voi informatii si raspunsuri pentru toate dilemele care va framanta (legate de produsele lactate in general si de produsele Danone in special) si va astept sa-mi spuneti si mie tot ce veti afla.

    Mai multe poze gasiti pe pagina de FB. Iar la final as vrea sa va intreb care sunt criteriile pe baza carora alegeti produsele pe care le consumati? Firma, tara de origine, gust, ingrediente?

     

    Comments

    comments

  • Delicii calde la gratar

    De fiecare data cand Cristi ma anunta ca incinge gratarul, ma pregatesc entuziasmata cu dovlecei, ardei, vinete, rosii si ceapa :). De vreo 4 ani, cam la asta se reduce gratarul pentru mine, desi am tot incercat sa variez cumva. Din cand in cand mai arunc un peste dar imi dau seama ca nu voi repeta foarte curand acest meniu :). De obicei ma intorc la tigaia de pe plita si la gustoasele sosuri de iaurt cu usturoi si salatele cu branza rasa.

    Hochland mi-a facut delicoasa surpriza de a lansa gama Delicii Calde La Gratar, ce contine o branza cu o textura speciala care o impiedica sa se topeasca. Branza se gateste in doar 4-5 minute iar eu ma bucur in sfarsit de un meniu mai variat alaturi de legumele si salatele clasice. Branza mai poate fi pregatita si in bucatarie, in tigaie, asa cum spuneam, pentru ca isi pastreaza gustul savuros.

    Delicii Calde La Gratar este un produs sezonier, special conceput pentru a fi pregatit la cald si contine mai multe sortimente: Bruschetta (Pizza si Rustica), Cascaval Pane si doua sortimente de branzeturi rase (pentru Pizza si pentru Pasta).

    Gama Delicii Calde La Gratar a fost lansata in cadrul unui eveniment inedit ce a avut loc la Simbio sub atenta indrumare a lui Chef Alex Petricean. Va las cu cateva poze reprezentative :).

    Va doresc sa aveti o vara frumoasa, cu multe iesiri in aer liber, iar daca vreti sa puneti si gratarul, acum aveti un motiv in plus :).

    Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de parinte, nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

    Hochland Delicii Calde la Gratar4 (640x407) Hochland Delicii Calde la Gratar3 (427x640) Hochland Delicii Calde la Gratar2 (640x432) Hochland Delicii Calde la Gratar (640x370) Chef Alex Petricean (484x640)

    Comments

    comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*