Castigator Hoinari prin anotimpuri

Comments

comments

 • Article By :
  Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Random Posts

 • Recomandari pentru weekend 14-15 Octombrie 2017

  Gasiti mai jos o lista cu cele mai interesante evenimente si activitati ce vor loc in acest weekend:

  BUCURESTI

  Atelier de pictura pe frunze

  Hosted by Atelierul Alexandra

  Va invitam la marea sarbatoare a culorilor, in cadrul evenimentului Mama Fest, editie de toamna, Bucuresti, organizat de Asociatia Work at Home Moms Romania.
  O evadare din cotidian unde, timp de o ora, veti putea da frau imaginatiei, pictand frunze – tehnica: pictura prin puncte.
  Toate materialele sunt asigurate.
  Inscrieri: contact@wahm.ro
  Donatie libera

  Tea Talk: Pasiunile noastre – intre ignorare si respect

  Hosted by Puterea ta, Imaginea ta

  Se vorbeste mult despre a face ce ne place si despre a ne urma visurile. Despre a nu ajunge sa regretam ca nu am invatat sa cantam la pian, sa dansam, sa calarim, sa fim performeri intr-un sport sau pur si simplu sa fim mai aproape de ce isi doreste sufletelul nostru.
  Cu cat trece timpul peste noi, cu atat mai mult uitam din ce ne aduce stralucire si bucurie in ochi si in inima.
  La aceasta intalnire ne propunem sa raspundem la cateva intrebari simple, dar profunde, care sa ne readuca sau sa ne tina mai aproape de pasiunile noastre.
  Care sunt pasiunile la care nu ai renuntat niciodata?
  Care sunt pasiunile la care inca ti-a ramas gandul, desi ai renuntat la ele?
  Merita o pasiune orice sacrificiu?
  De ce este atat de dificil sa facem un business din pasiunile noastre?

  La aceste intrebari si la altele ce vor aparea pe parcurs ne-am propus sa discutam impreuna cu voi, la un ceai fierbinte si o cafea aromata, intr-o locatie primitoare si calda.

   

  En garde, mes chers amis!

   Dragii mei,

  După cum umblă vorba prin târg, mă antrenez de zor și îmi încarc bateriile, pentru că … au rămas mai puțin de două săptămâni până la prima competiție.

  Emoții, transpirație, dar mai ales … inspirație. Și când spun asta, mă refer mai ales la această surpriză, pe care o pregătesc de ceva timp: o întâlnire numai și numai pentru noi, cei care iubim scrima, sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 10, la Sala de Scrimă a CSA Steaua (în incinta Complexului Sportiv Ghencea).

  Ne povestim visele, ne trasăm planurile, zâmbim în poze, ne strângem în brațe și ne încărcăm cu energie bună, pentru tot ce ne aduce viitorul.

  Vă aștept de la mic la mare, voioși și puși pe șotii!

  Sunteți pupați!

  Ana Maria Branza

  Narativ – Festivalul de lectură pentru copii, ediția a III-a

  NARATIV cuprinde ateliere interactive, conferințe și spectacole special pregătite de către specialiști în educația nonformală și psihologia copilului. Astfel, copiii cu vârste în 3 și 14 ani vor desena, vor compune muzică, vor face teatru și chiar vor inventa propriile povești, în timp ce părinții și profesorii pot participa la conferințe și workshop-uri în cadrul cărora vor împărtăși cu experții în educație și parenting pentru lectură metode prin care pot face ca cititul să fie la fel de distractiv și acasă și la școală.

  Cea de a treia ediție a festivalului NARATIV aduce în premieră ateliere de storytelling în limbile engleză, germană, maghiară, spaniolă și ateliere interactive pentru copii cu deficiențe de auz și de vedere. Activitățile sunt realizate în jurul celor mai frumoase titluri ale literaturii universale, precum Alice în Țara Minunilor, Peter Pan, Robinson Crusoe, O călătorie spre centrul Pământului, O mie și una de nopți, Heidi sau Odiseea.

   

  Ateliere de creativitate pentru oameni mici și oameni mari

   Hosted by Muzeul Național al Țăranului Român
  La aceste ateliere se participă prin înscriere individuală, direct la artistul/meșterul care ține atelierul.
  Prețul biletului: 15 lei/participant
  Astfel, puteți participa la următoarele ateliere:Ateliere de colaj, desen, cusături cu Ruxandra Grigorescu, la Clubul Țăranului, marți, în intervalul 14.00-15.00.
  Desen
  Literatura țărănească (povești, ghicitori, legende, versuri), câte ceva despre calendarul creștin, obiceiuri, sărbători și iarăși câte ceva despre lumea satului (case, gospodărie și gospodărire, bucătărie, îmbrăcăminte și mobilier).
  Aflați, discutați, inventați, desenați și scrieți, ilustrați.

   Olărit, povești, tradiții

  Școala de meșteșuguri, ce are ca scop promovarea tradițiilor și meșteșugurilor populare românești in rândul tinerei generații vă invită să participați la un atelier de olărit la roata olarului. Îi așteptăm atât pe cei mici cât și pe cei mari să descopere Tradițiile populare românești. În cadrul atelierului fiecare participant va lucra la roata olarului și va pleca acasă cu vaza sau castronul lucrat cu propriile mânuțe. Costul atelierului este de 30 de lei de participant. Vă așteptăm cu drag sa va înscrieți la 0728176675 și sperăm să vă fie pe plac! Haideți sa descoperim împreuna Tradițiile neamului românesc!

  Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi în parteneriat cu Asociația pentru Performanță și Cultură vă invită să vizitaţi expoziţia „ABC – DARE. Selecţie de abecedare din Franţa, România şi Suedia”, începând din 6 octombrie 2017, până pe 22 octombrie!

  Expoziţia este un proiect marca Cele Mai Frumoase Cărţi, realizat cu sprijinul a trei curatori: Valentine Gigaudaut, Dinu Dumbrăvician şi Arina Stoenescu.
  Graphic design: Sorina Vasilescu.
  Concept selectie ilustratie: Ramona Chirica.
  Comisar de expozitie: Despina Hasegan.

  Curatorii au selectat o serie de cărţi, manuale şi auxiliare curriculare, reunite într-o mică expoziţie ce permite publicului să se familiarizeze cu propuneri editoriale din cele trei ţări, să analizeze și să compare aceste propuneri.

  Vizitarea expoziției este inclusă în biletul de acces în muzeu.

  ✓Cum înţelegem corect viaţa socială şi emoţională a copiilor noştri?
  ✓Simţim că nu le putem fi tot timpul aproape copiilor în momentele dificile?
  ✓ Avem nevoie să fim conectaţi la viaţa lor emoţională, dar simțim că nu îi înțelegem de fiecare dată?Prin empatie, afecţiune, bunăvoinţă, compasiune, căldură umană putem clădi punţi de legătură emoţională cu copiii noştri.▼ Editura Herald şi Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 38) au plăcerea de a vă invita duminică, 15 octombrie 2017, ora 11.30 la evenimentul Fii conştient de ceea ce contează! Despre viaţa socială şi emoţională a copilului tău, eveniment ce se va desfăşura în cadrul campaniei naţionale „Te aşteptăm în librărie!”

  Nu există părinţi perfecţi, nu există copii perfecţi şi nici relaţii fără tensiuni, iar cărţile pe care vi le propunem sunt un companion şi un sprijin în călătoria alături de oamenii mai buni pe care vrem să îi creştem şi cei care vrem să devenim noi înşine.

  Vom povesti pe marginea titlurilor „Bebeluşul meu înțelege tot” și „O viaţă fără droguri”, de Aletha Solter, „Politica locului de joacă”, de Stanley Greenspan, şi „Prieteni buni, dușmani aprigi”, de Michael Thompson, alături de invitaţii: Oana Mosoiu (formator, consultant în domeniul educaţiei), Ema Diaconu (psiholog), Iulia Feordeanu (psiholog, psihoterapeut) şi Sabina Strugariu (psiholog, psihoterapeut), specialişti care vor împărtăşi publicului prezent noţiuni din teoriile psihologice și educaționale care ne vor ajuta să avem o bună comunicare și o dinamică armonioasă în relația copil-părinte. Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).

  ▼ Intrarea este gratuita, in limita locurilor disponibile.

   

  Atelier de bucatarit pentru copii

   Hosted by Bistro Dorobanti
  Activitățile de gătit inspiră curiozitatea și gândirea copiilor. Prin experimentare, dezvoltă îndemânare si pasiune. Gătitul este și un mod de a fi creativ. Noi impreuna cu ei am redescoperit copilul din noi. Joaca, veselia, râsetele dar și participarea activă la aceste activitati ne binedispus si relaxeaza.
  Asa ca va asteptam sa ne simtim bine si sa gatim cateva preparate delicioase si nu foarte complicatePentru a participa la atelier este nevoie de o rezervare facuta prin telefon inca din cursul saptamanii (0723 90 90 07).
  Mai mult decat un atelier in care invatam lucruri utile despre ingrediente, retete si gătit acest atelier reprezinta si o buna ocazie pentru ca parintii sa petreaca un timp magic impreuna cu copiii lor.

   Ooooo poveste de iubire & Ziua în care a fugit Somnul

  Hosted by Muzeul Naţional al Literaturii Române

  Proiectul Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române continuă cu o întâlnire cu scriitoarea Victoria Patraşcu şi ilustratoarea Vero Neacşu. Evenimentul va fi moderat de scriitorul Vasile Ernu.

  VICTORIA PĂTRAȘCU s-a născut la Râmnicu-Vâlcea. Până la șase ani, a condus Țara Dinspateleblocului. Cu granițe între melcul de gunoi, bătătorul de covoare și baseria Geamuri Late. Putea să stea în cap un minut și jumătate, să prindă mormoloci cu mâna goală și să vorbească pe limba pisicilor vagaboande. Apoi, a plecat la școală. Și a uitat o parte dintre lucrurile pe care le știa. A lucrat ca jurnalist în agenții de presă, ziare și televiziune. Dar, în final, s-a întors la povești. A publicat patru cărți – „Ziua în care a fugit Somnul” (Editura Nemira, 2008; Cartea Copiilor 2017), „Stejarul pitic, cel mai bun tătic”(Editura Cartea Copiilor, 2012) și „Ela cea fără de cuvinte”(Editura Cartea Copiilor, 2015), „Ooooo poveste de iubire” (Editura Cartier 2017). Primele două au fost dramatizate și transformate în spectacole radiofonice, difuzate la Radio România. În prezent, locuiește în propria imaginație. Când se teleportează în București, îi place să se plimbe cu tramvaiul 32, să tragă cu urechea la ce spun oamenii și să scrie povești.

  VERONICA NEACŞU este una dintre cele mai talentate tinere ilustratoare de carte. A ilustrat: „Povești din calendar” de Iulia Iordan premiată la Cele Mai Frumoase Cărţi, 2016, „Love / Iubire” de Veronica Neacșu și Arina Stoenescu, „Ooooo poveste de iubire” de Victoria Patraşcu.

   

  Storytelling în limba germană la festivalul Narativ

  Hosted by Asociatia Curtea Veche and Goethe-Institut Bucuresti

  Narativ este un festival de lectură pentru copii aflat la a III-ea ediție.
  În premieră anul acesta, va avea loc atelierul de Storytelling în limba germană pentru copii cu vârsta între 8-10 ani.
  Scopul atelierului este de a dezvolta abilitățile de exprimare ale copiilor și de a le crea un cadru în care să se transpună în locul personajului.

  Vor fi două sesiuni de storytelling: 11.00-13.00
  13.30-15.30
  Pentru înscrieri accesați: https://narativ.ro/festival/inscriere-festival/?age=8-14-ani&event=storytelling-germana-heidi

  Ghidul atelierului, care îi va plimba pe copii în lumea lui Heidi este Miruna Popescu, profesor de germană la Goethe-Institut.
  Miruna Popescu a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității București și acum este profesor, trainer, traducător și interpret în limbile germană, greacă, engleză și spaniolă. O fascinează cunoașterea altor limbi și implicit a altor culturi. Îi plac jocurile, poveștile cu tâlc şi activităţile conexe. Acum, are o nouă pasiune: aceea de a motiva și încuraja, de a-i învăța pe copii să devină cititori, de a-i îndemna să iubească cărțile și limba germană.

  Poveste de Crăciun

  Hosted by Opera Comica pentru Copii

  Cel mai spectaculos eveniment de sărbători! Vă așteptăm cu emoție la “Povestea de Crăciun” a Operei Comice pentru Copii, joi, 14 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Polivalentă din București.

  “Poveste de Crăciun” este un spectacol mozaic, în regia lui Cristian Mihăilescu, ce reunește pe scena Sălii Polivalente nume mari din artele spectacolului și nu numai. Publicul va avea ocazia să ia parte la momente cu artiștii lirici și Baletul Operei Comice pentru Copii, dar și cu mulți invitați surpriză!

  FITC / Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii 2017

  Hosted by Teatrul Ion Creanga

  Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii revine cu o sută, o mie, un milion de povești de peste mări şi țări!

  Pinguini curioși, cuprinși de întrebări filozofice, muncitori care visează, din inima unui depozit, o călătorie în jurul lumii în 80 de cutii sau o poveste cu susul în jos, în care cuvintele scrise pe foi albe devin realitate – acestea sunt doar câteva dintre poveștile care vor putea fi urmărite pe scena Festivalului.

  Desfășurată între 7 și 14 octombrie, cea de-a XIII-a ediție a Festivalului (FITC) reunește 22 de producții adresate copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 12 ani, însumând peste 40 de reprezentații.

  Realizate de artiști din 9 țări, spectacolele selecționate prilejuiesc întâlniri memorabile, vorbind despre diferențele dintre oameni, despre granițe și despre adaptare, producțiile alese aducând în atenția copiilor o diversitate de personaje și abordări. 

   

  KIDS’ Yardsale #2

  Luăm ce am învățat la prima ediție și ne reîntoarcem cu al doilea yardsale pentru și de la copii.

  Haine, jucării, biciclete, cărți, jocuri, instrumente muzicale și, dacă tot vine iarna, săniuțe și apreschiuri.

  Un târg-exercițiu, în care cei mici își aleg și dichisesc chiar ei produsele și meșteresc cele mai creative moduri de a le pune în valoare și a le vinde sau schimba cu ceilalți.

  Alegeți împreună care sunt lucrurile pe care sunteți gata să le reinventați pentru alții, povestiți despre sănătosul circuit al lucurilor în natură și înscrieți-vă ca familie la târg.
  Noi vă răsfățăm cu o casă mare și primitoare, 2 ateliere de toamnă pentru participanți și vizitatori deopotrivă și un meniu de prânz vesel și sănătos.

  Workshops for Beautiful Minds la Promenada Mall (2-15 oct.)

  Fundația Calea Victoriei te invită la Mall Promenada să participi la „Workshops for beautiful minds”, să te bucuri de ateliere cu INTRARE LIBERĂ de machiaj și stil vestimentar, wellbeing, astronomie, relații publice, bune maniere, istoria religiilor, public speaking, poveștile Bucureștiului, design interior și time management.

  Din 2 până pe 15 octombrie, la Promenada Mall, lectorii fundației îți vor oferi ateliere intensive, de 40 de minute, care te vor încărca cu bună dispoziție și inspirație. Te încurajăm să-ți urmezi pasiunile nou descoperite: toți participanții la aceste evenimente vor primi cadou vouchere cu reducere de 10% pentru cursurile de la fundație, din toamna aceasta.

  Participarea la atelierele din program este gratuită, tot ce trebuie să faci este să fii pe fază și să vii la timp, pentru că locurile sunt limitate. Vor fi câte două ateliere pe zi, de la 19.00 de luni până vineri și de la 14.00 sâmbăta și duminica. Ne găsești la nivelul 1, lângă magazinul Altex.

  Toamna bucureșteană

  Din 12 până în 15 octombrie 2017 Piața Țărănească și Meșter(Ești)! organizează în Parcul Național Lia Manoliu Toamna bucureșteană!
  Zeci de producători artizani și colecționari te așteaptă cu produse naturale, tradiționale, obiecte realizate manual și obiecte de colecție.Pentru pofticioși se vor pregăti la fața locului pastramă și sarmale la ceaun, tochitură și bulz, saramură de pește, crap, pastrav la țepușă, storceag și vițel la proțap, udat cu must proaspăt și vinuri din potgoriile vrâncene.Vor fi amenajate mustării tradiționale, unde se va putea gusta must proaspăt, stors la fața locului din diverse soiuri de struguri. Se vor putea degusta plăcinte domnești și prăjituri de casă, ciocolată de casă fară zahăr și prăjitura București, poale-n brâu și cozonac domnesc, muștar de Tecuci, miere și produse apicole, dulcețuri și zacuști, fructe și legume proaspete, afumături și brânzeturi, kurtos kalacs, turtă dulce și covrigi.Târgul meșterilor populari și târgul de antichități vor aduce pentru bucureșteni obicete noi meșterite cu drag și migală dar și vechi, de colecție, pentru cunoscători – bijuterii, obiecte croșetate, cărți, costume populare, mobilier țărănesc, etc.

  How much do you Love Crepes?

  Hosted by D20 Urban Bistro
  Sambata, 14 octombrie si duminica, 15 octombrie, găzduim o demonstrație live la D20 Urban Bistro! O oportunitate excelentă pentru a vă bucura de clătite gustoase si pentru a invata cateva retete inedite de la Chef Vali Biscoveanu!
  Clatitele vor fi preparate din ingrediente proaspete si sanatoase, atent selectionate de echipa noastra de bucatari!

   

  Yoga familiei – cu si pentru copii.

  Hosted by PsihoYoga

  O clasa de yoga pentru parinte-copil, la o ora de conectare cu copilul tau, prin posturi yoga adaptate copiilor peste 4 ani intr-un mod jucaus si distractiv.
  Vom lucra in tandem; perechea se conecteaza in cadrul practicii, fiecare la ritmurile partenerului (respirator, cardiac). Ca rezultat, in plan emotional, energetic apare o armonizare, intarire a relatiei parinte-copil, sau o ameliorare a ei, daca relatia este mai „agitata”.

  Clasa este antrenanta fizic atat pentru copil (pe elongatii, extensii, care sustin si incurajeaza cresterea, mai ales in inaltime), cat si pentru parinte. Se exerseaza posturi in care parintele lucreaza cu greutatea copilului: il sustine, il ridica iar acest lucru intareste increderea copilului in parinte, imbunatateste relatia parinte-copil.

  Expozitie de pictura, Marilena Iepan

  Hosted by Milu Café

  Suntem onorati sa gazduim vernisajul colectiei de acuarele a artistei Marilena Iepan, pe simezele cafenelei noastre, care va avea loc pe data de 1 octombrie 2017 la ora 16:30.
  Expozitia va decora peretii cafenelei noastre in perioada 1-15 Octombrie.
  „Lucrările Marilenei Iepan ne dezvăluie un profil al unui artist spontan care-și construiește imaginea utilizând toate efectele pe care i le oferă tehnica acuarelei, remarcându-se în același timp printr-o bună cunoaștere a unui cromatism prin modalitatea în care realizează acele treceri subtile de la o nuanță la alta, de la cald la rece fără a agresa percepția vizuală. Marilena Iepan renunță la ideea clară de structural, lăsând tușele să se topească în forme difuze, diafane, pete de culoare puse în valoare de linii fin distilate. Compozițiile sale sunt imagini picturale încărcate de senzații, de sentimente transformate estetic în imagini florale pe care le restituie privitorilor printr-o armonie cromatică de roșu, albastru și violet, tonuri subtile ce trec dincolo de aparența lor senzorială.” Roxana Bărbulescu, critic de artă

  curator: Smaranda Milu Nemethi

  Free Admission

  Kid Friendly 

   

  Dichisar – Casa noua in Timpuri Noi – Fun, Food & Sisterhood

   Hosted by Dichisar and Breslo
   We’re back sisters! ♥Ne-a fost dor, dor, dar ne vedem curand in casa noua, better, stronger, in noul Impact Hub Bucharest de la Timpuri Noi!
  Vin 2 zile de fun, food & shopping alternativ in care va facem cunostinta cu spuma noilor makeri romani; pe muzica buna, la o cafea adevarata si un lava cake cu afine, sa ne scoata din depresia post-vacanta!

  INTRARE GRATUITA | Join, love, share!
  Intrebari > dichisar@breslo.ro

  #Dichisar e locul in care trebuie sa fii ca sa-i descoperi inainte sa devina faimosi: designeri si creatori romani trending, de care inca nu-ti spune nimeni dar pe care urmeaza sa ii vezi in curand in toate revistele.

  Sunt showcase-uri periodice de creatie romaneasca, construite in spirit urban si alternativ, pentru a da bucurestenilor ocazia sa-si cunoasca preferatii intr-un loc fun si relaxat.

  Bucharest Film Awards – ediția a II-a

  Inovație. Industrie. Arte conexe. Masterclass-uri. Selecții de filme lungi și scurte din întreaga lume.

  Între 12-14 octombrie, peste 50 de producții independente vin să-și întâlnească cinefilii la cea de-a doua ediție Bucharest Film Awards. 3 zile de festival și 4 spații neconvenționale care te provoacă să explorezi și să experimentezi forme cinematografice noi.

  VR Corner îți oferă experiența realității virtuale, Chroma Wall te transformă în actor al propriului film.
  În aplicația de smartphone a festivalului îți votezi filmul favorit, urmărești harta interactivă a proiecțiilor sau vizionezi livestream, exclusiv online, poveștile din locații în propriul tău cinema mobil.

  Pe lângă cele două secțiuni din competiția oficială – Indie Shorts & Indie Features, programul pe care ți l-am pregătit în octombrie e un meniu complet de eye-candy:

  | Concerte | Proiecție accesibilizată pentru nevăzători | Proiecție pentru copii | Proiecție Specială Romanian Feature | Romanian Student Film & Contemporary Dance Shorts în colaborare cu The Institute în cadrul Diploma 2017 |

  3 masterclass-uri de film – storytelling, muzică de film și cinematography, dedicate studenților și absolvenților, susținute de 3 invitați speciali din străinătate și un Industry Talk care strânge cineaștii români și străini la masa rotundă, creând contextul unor discuții necesare despre filmul independent.

  Toate evenimentele din cadrul festivalului Bucharest Film Awards sunt cu acces liber pentru public.

  Premiera: Degustare Ciocolata Calda & praline Exploration

  Hosted by Leonidas Romania
   Va asteptam sambata, 14 octombrie pe strada Doamnei, nr. 27, sector 3, Bucuresti (intrare Centrul Vechi) la Leonidas Universitate pentru a degusta noile praline.

  Pregatim surprize:
  ? praline cu gust de ardei iute;
  ? ciocolata calda Leonidas proaspat topita;
  ? reducere de -16% la orice cumparatura facuta doar in aceasta zi;
  ? posibilitatea de a participa la tombola noastra, prin care puteti castiga o cutie de praline Leonidas – Autumn Edition + o cana din colectia Asterix

  În zilele de sâmbătă, pentru a avea un timp dedicat lucrului împreună, Asociația De-a Arhitectura propune liceenilor întâlniri cu profesioniști din domeniul mediului construit (arhitecți, urbaniști, ingineri, antropologi).

  Prin exerciții cu multă interactivitate, participanții vor înțelege mai bine cum se transformă orașele noastre, de ce să ne intereseze calitatea în construcții, de ce să ne pese de valorile de patrimoniu, care sunt locurile interesante pentru a fi alături de ceilalți locuitori care au preocupări similare, cum se pot gândi și prezenta acele locuri, cât de accesibile sunt anumite zone ale orașului etc.

  Atelierele sunt tot atâtea ocazii de a discuta cu profesioniști activi și pasionați care pot fi repere pentru liceeni în orientarea lor profesională, dar și exemple de implicare în societate.

  Top Universities US vs UK editia a 2-a

  Public

   · Hosted by Upgrade Academy

  Absolvenți de Harvard, Oxford, Cambridge, Exeter sau Yale vin să îți povestească despre experiențele lor de la facultate.

  Vino să afli cum să ajungi la o facultate de top de la cei care au trecut cu succes prin procesul de admitere.

  Participarea este gratuita.

  Pentru inscriere, completati acest formular: https://goo.gl/forms/kIDUzgeGzgOZynuq2

  Donez sânge, Livrez Dragoste 2

  Hosted by Livrez Dragoste- Atelierul de scrisori

  Dragi prieteni,

  Pentru că am reușit să motivăm un număr destul de mare să doneze sânge, anul trecut, am decis ca bucuria să continue și în acest octombrie.
  Vino să donezi la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucuresti și du vestea mai departe, e nevoie să fim cât mai mulți!
  Donând sânge e un act de dragoste față de alți oameni, fără să aștepți nimic în schimb, dar noi o să îți răsplătim efortul printr-un mic gest, cu o scrisoare care să îți amintească că ești eroul cuiva.

  *1000 de scrisori
  *Program primire donatori: luni – vineri / 7.30 – 14.00
  *Ce trebuie să știi înainte: http://ctsbucuresti.ro/cum_donez.html

  Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   si sa va inscrieti la Newsletter.

  ? Sharing is Caring! ?  Daca ti-a placut acest articol, distribuie-l catre prietenii tai de pe  Facebook (click aici).

  Comments

  comments

 • Nicolae Ceausescu

  Ceausescu  a suferit in copilarie pentru c? a crescut cu cei zece fra?i ?i surori într-o singur? camer? ?i a avut parte de o neglijare extrem?. El refulase demult acest lucru în palatele lui luxurioase grandomane. Îns? memoria lui implicit? (fizic?) a p?strat suferin?a din copil?rie ?i l-a mânat s? se r?zbune pentru asta pe întregul s?u popor . La fel ca propria lui mam?, femeile în timpul dictaturii lui nu aveau voie s? fac? avorturi. Astfel majoritatea familiilor din România erau silite, ca odinioar? p?rin?ii lui, s? creasc? mai mul?i copii decât voiau ?i decât erau în stare s? îngrijeasc?. Orfelinatele române?ti erau din aceast? cauz? supraaglomerate cu b?ie?i ?i fete care sufereau de cele mai grave deregl?ri de comportament ?i handicapuri, consecin?ele acestei extreme neglij?ri. Cine avea nevoie de a?a mul?i copii? Nimeni. Numai dictatorul, pe care amintirile incon?tiente îl îndemnau la cruzime ?i ale c?rui blocaje în gândire îl  impiedicau s? vad? absurditatea ac?iunilor lui.

  Comments

  comments

 • Copiii au nevoie de afectiune, de timp si de atentie

  – De ce ii lasam pe cei mici cu ochii in ecranul televizorului si al telefonului?

  – Pentru ca am uitat cat de mult ii iubim.

  Poate ai nevoie de o ora ca sa termini de gatit. Sau doar de 10 minute, cat sa intinzi rufele. Sau poate esti obosit, ai avut o zi grea la birou si vrei sa bei o bere linistit in timp ce vorbesti cu nevasta.

  Adica nu e ca si cum l-ai pune pe cel mic la TV sau la tableta in mod constant sau ca sa scapi de el. Nici gand, e vorba doar de azi, de cateva minute si pana la urma si lui ii place. Si chiar il ajuta, exerseaza cuvinte, invata (singur) cum fac animalele deci pana la urma e si ceva benefic in toata povestea asta cu device-urile electronice. Pana la urma astea sunt vremurile pe care le traim, educatia nu se mai face ca pe vremuri si copii nu mai sunt nici ei cum eram noi. Nu-i asa?

  NU, nu-i asa! Si am sa tot repet asta cu riscul de a ramane fara cititori pe blog, satui sa vada aceeasi discutie in care insist si vorbesc singura ca televizorul, ca tot veni vorba.

  Cele cateva ore petrecute zilnic de copii in fata televizorului si a calculatorului inca din primii ani de viata vor influenta definitoriu modul in care creierul va raspunde pe viitor la provocarile lumii reale, modul in care procesa informatia. Din pacate, dupa ce privitul unui ecran devine o obisnuita, mintea copiilor ajunge sa fie dependenta de starea de pasivitate iar asta pe termen lung afecteaza capacitatea de concentrare a atentiei, slabeste motivatia si favorizeaza comportamentele instictive (printre care bulimia si agresivitatea).

  Copilul nu se poate opune! Oricat de mult ne-ar placea sa credem ca este decizia lui, ca la varsta de 1, 3 sau 5 ani poate sa faca o alegere constienta, adevarul este ca noi parintii suntem cei care alegem pentru copii.

  Un copil nu se poate opune, el nu are nici macar discernamantul necesar de aceea este important sa fie aparat de mijloacele care ii pun in pericol sanatatea mentala. Cum ar putea un copil sa se protejeze singur in fata unor tentatii care-l fascineaza, care au un caracter hipnotic si care dau dependenta, mai ales in conditiile in care cel mic nici macar nu banuieste pericolul si nu-si poate imagina consecintele.

  Nu acesta este oare rolul parintilor de a-i apara pe cei mici pana cand vor capata discernamantul necesar pentru a se descurca singuri in viata?

  Desigur, e mult mai simplu sa-i abandonam in fata unui ecran ca sa ne vedem de treaba sau, eterna scuza, ca sa putem sa castigam bani pentru a le asigura copiilor viitorul. Adevarul trist este ca dupa 10-15 ani petrecuti in fata unui ecran, copiii s-ar putea sa nu mai aiba niciun viitor.

  Creierul, ca si intregul organism are nevoie sa se hraneasca pentru a se dezvolta normal. Hrana creierului sunt stimului mediului, provocarile existentiale si mentale pe care omul le intampina nu doar in primii ani de viata ci chiar din pantecele mamei.

  Daca aceste experiente sunt sarace, atunci creierul va fi mai slab dezvoltat deci incapabil de a se adapta, de a face fata noilor provocari, de a gandi si a rezolva problemele cu care se va confrunta. Stimulii si experientele cu care trebuiesc intampinati copiii trebuie sa aiba anumite caracteristici pentru a construi hrana corespunzatoare la momentul potrivit.

  O alta conditie necesara dezvoltarii normale a creierului este implicarea si participarea activa a copilului la experiente cu TOATE SIMTURILE: e important sa-si foloseasca nu doar ochii si urechile ci si mainile, sa vorbeasca si sa se miste. Copiii trebuie sa-si dezvolte capacitatea de a controla mediul inconjurator si sa fie capabili sa se conecteze la realitate.

  Copiii au nevoie de parinti, in special de mama, care sa le calauzeaza fiecare pas, sa le vorbeasca, invatandu-i incet incet cum sa inteleaga realitatea, cum sa gandeasca cum sa simta. Experienta spatiului si a timpui real, cunoasterea prin atingere si intrebuintarea lucrurilor care-l incojoara pe copil, joaca de asemenea un rol deosebit de important.

  Am fost la unul dintre cele mai captivante evenimente de pana acum, unde am ascultat-o aproape cu gura cascata pe doamna doctor Raluca Teleanu, medic primar neurologie pediatrica, sef de sectie Neurologie Pediatrica la Spitalul Victor Gomoiu.

  1a

  Rar mi-a fost dat sa vad un doctor, un om de stiinta adica, care prin definitie ar trebui sa fie rigid si sa se raporteze doar la lucrurile reale, materiale si masurabile, deci rar mi-a fost dat sa vad un om atat de deschis catre realitatea inconjuratoare luata in toate dimensiunile ei.

  Cand auzi de la un doctor neurolog ca exista situatii in care 1+1 nu fac neaparat 2 atunci cand e vorba de afectiuni medicale si de diagnostice, ca nu se reduce totul la analize, radiografii sau RMN-uri, iti dai seama ca existenta noastra si a copiilor nostri se intinde dincolo de necesitatile zilnice ale traiului material. Degeaba le oferim cea mai mare casa, cele mai scumpe jucarii si cea mai sanatoasa mancare daca nu suntem langa ei sa-i ajutam sa se dezvolte atat la nivel mental dar si sufletesc. Nimic nu poate inlocui prezenta, caldura si afectiunea parintilor.

  1b

  Am profitat de ocazie si am rugat-o pe doamna doctor sa ne spuna cateva cuvinte despre somatizare, fenomenul atat de cunoscut dar atat de neluat in seama de medicii pediatri. M-am referit in special la durerile de stomac si starile de greata dar si la durerile de urechi respective eternele otite de care orice parinte este ingrozit in primii ani de viata ai copilului. M-a uns la suflet raspunsul dumneaei caci nu doar a explicat cele doua simptome mentionate de mine ci a descris si cateva cazuri clinice, intalnite in experienta de la spital, care se refereau la dureri de cap sau chiar paralizie.


  1c

  E mult de povestit si cu siguranta am sa mai revin si cu alte completari legate de acest subiect inepuizabil insa in incheiere vreau sa va transmit recomandarile doamnei doctor in materie de lectura obligatorie pentru parinti. Sunt patru carti, nu foarte mari dar extrem de concentrate, care sper ca vor pune pe ganduri orice parinte care inca nu e convins ca ecranele fac mult rau, uneori ireparabil.

  recomadare carti

  Daca vreti sa le cititi/rasfoiti, lasati-mi adresa de email intr-un comentariu.

  Evenimentul la care am fost s-a numit foarte explicit “Impactul media asupra dezvoltării neurocognitive a copilului” si a fost organizat in cadrul Maratonului de Sanatate Secom®.

  In deschiderea evenimentului am ascultat-o pe Mirela Retegan, Antrenorul parintilor, care aproape ne-a rugat sa nu uitam sa ne jucam cu cei mici, remintindu-ne ca un copil are nevoie de atentie, timp si sa fie privit in ochi.

  Partenerii evenimentului: Librăria Humanitas de la Cișmigiu, Mirela Retegan, Mămica Urbană, Profructta.

  Mai multe fotografii de la eveniment gasiti pe pagina de Facebook Secom.

  Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

  Comments

  comments

 • Cum a fost in #VUNKanta la #BlaxyResort

  In weekend am fost la mare, in statiunea Olimp la Blaxy, locatia ce se anunta a fi cel mai mare resort construit vreodata in Romania.: 960 de camere in resort si 500 in hotel, 5 piscine pentru adulti si 2 pentru copii, 3 terenuri de tenis, 2 terenuri de sport multifunctionale, spa cu bazin semi-olimpic, farmacie, magazine si plaja privata “blue flag”. Proiectul final este incredibil, de-abia astept sa vad rezultatul si sa vad cum si alti investitori din turism urmeaza acest exemplu.

  10538075_776848825670507_1051368060024854628_n

  In momentul de fata, Blaxy Resort ne-a intampinat cu primul dintre cele trei tronsoane de hoteluri planificate, cu 3 piscine pentru adulti si una pentru copii, cu amfiteatrul unde au loc evenimente in aer liber, cu terasa partial acoperita unde se ia masa (noi am avut pensiune completa insa BLaxy ofera varianta all-inclusive) si plaja privata.

  Am facut pana la mare aproximativ 2 ore jumate, si in timp ce ii dadeam lui Cristi indicatii pe unde ar trebui sa o luam (eu am mai fost o data acum cateva saptamani), am ratat cu brio intrarea in Olimp pentru simplul motiv ca intregul sens giratoriu era in reabilitare, duminica cand am parasit statiunea am putut sa-l vedem finalizat si pot sa spun ca acum este la standardele necesare avand in vedere fluxul de masini care trece prin zona.

  Imediat cum am ajuns ne-am prezentat la receptie unde am primit cheia camerei si bratarile mov iar apoi am urcat sa lasam bagajele si sa ne punem costumele de baie.

  Camera este foarte luminoasa, in tonuri de alb si bleu, a noastra a fost cu vedere la piscina, mare si amfiteatru asa ca ne-am bucurat de o priveliste de vis.

  3Patul este foarte mare si comod, cu siguranta am fi incaput sa dormim toti patru (nu radeti, si acasa ne mai inghesuim uneori precum sardelele 🙂 ). Insa de data asta am avut parte de doua nopti “lejere” (care e opusul lui inghesuite? 🙂 ), pentru ca am fost doar cu Andreea, Alexandra fiind plecata in excursie cu scoala. Pe langa pat, in camera exista o canapea extensibila, unde Andreea si-a facut de cap cu jucariile pe care si le-a luat cu ea.

  1

  Ca o atentie de bun venit, am gasit o sticla de spumant rose de care insa m-am bucurat singura in a doua repriza a meciului Romania – Franta 🙂 .

  2Prima repriza am vazut-o vineri seara in aer liber, in amfiteatru, alaturi de ceilalti invitati si turisti din resort, o parte din personal, de patronii Blaxy, Cornel Ilie si colegii din trupa VUNK. A fost o atmosfera foarte misto, chiar imi pare rau ca nu am putut sa ne bucuram impreuna de o victorie. La pauza Andreea nu a mai rezistat, i se inchideau ochii de somn asa ca ne-am retras in camera unde ea s-a culcat iar eu am vazut a doua repriza din meci alaturi de un pahar de rose 🙂 .

  Sambata dimineata ne-am trezit la prima ora si am fost sa mancam micul dejun iar apoi ne-am oprit direct pe plaja. Ma intrebau prietenii pe FB cum e cu sina de tren. Ce sa zic, sina e acolo, asta se stie deja, nu mai e o noutate pentru nimeni. Noutatea in schimb este ca Blaxy asigura supraveghere permanenta, exista un om platit special ca sa mentina siguranta turistilor si in special a copiilor, trecerea este amenajata cu scari asa ca nu este foarte dificil de traversat iar ca planuri de viitor, exista discutii avansate pentru construirea unei pasarele care sa treaca pe deasupra. Deoarece la autoritatile locale nu s-a gasit intelegere pentru rezolvarea problemei, s-a gasit solutia colaborarii direct cu SNCFR, asa ca in viitorul apropiat, travesarea sinei de cale ferata va fi rezolvata in cel mai ideal mod.

  7

  Am mai fost intrebata despre zgomotul pe care il fac trenurile. O sa fiu sincera si o sa recunosc ca primul tren care a trecut pe acolo m-a luat prin surprindere si nu stiam ce mi se intampla 🙂 . Insa pe urma m-am obisnuit si nu m-a mai deranjat. Ca o paralela o sa va spun ca bunicii mei stateau in Baneasa, si toate avionele care aterizau sau decolau treceau pe la geamul dormitorului lor 🙂 . In primele zile cand s-au mutat acolo, nu am putut sa dorm din cauza zgomotului, insa dupa ani de zile, in perioada in care aeroportul Baneasa a fost inchis, nu puteam sa adorm seara din cauza lipsei fundalului sonor 🙂 .

  Dar sa revin la plaja, unde am ajuns grabita, sa ocup locuri “bune” pe sezlong 🙂 . S-a dovedit ca nu am de ce sa-mi fac griji, plaja este mai mult decat incapatoare, cu sezlonguri aliniate frumos, cu beach bar si cu muzica de fundal fix pe gustul meu.

  4

  Sambata seara am avut un concert incendiar VUNK, unde am cantat si am dansat si ne-am simtit extraordinar de bine. Daca la inceput tremuram cu totii de frig (in special Andreea) si eram infofoliti in paturi oferite de hotel, ei bine, dupa primele melodii stateam deja in tricouri cu maneca scurta.

  vunk

  © FOTO: Petru Ivu

  Dupa concert ne-am dus pe plaja pentru o “Hawaii party”, am baut un cocktail delicios si am dansat vreo ora dupa care noi ne-am retras la culcare pentru ca Andreea aproape adormise pe un sezlog, cu ochii la focul de tabara ce lumina cerul.

  Duminica dimineata aceasi rutina la micul dejun, cu mentiunea ca vantul se oprise asa ca am putut sa mancam pe terasa. Ne-am lungit vreo doua ore la cafele insa insa intr-un final ne-am dus sa mai facem o ultima baie in mare.

  La 12 am pornit spre hotel sa predam camera cu gandul ca dupa aceea sa mai stam la piscina cateva ore,  inainte sa pornim spre casa.

  Dar ce sa va zic… la terasa si in jurul piscinei ne-am intalnit cu toata lumea asa ca ne-am apucat de facut poze 🙂 .

  23

  22

  A iesit distractie maxima, am mai povestit despre una, despre alta, si am aflat printre altele ca de Rusalii, Blaxy ne asteapta cu o super oferta. Iar Razvan sustine ca daca veti introduce codul “RazvanPascu”, veti primi cea mai buna oferta din Romania.

  Noua ne-a placut la Blaxy si, asa cum spuneam, asteptam cu interes finalizarea intregului proiect. Speram sa mai revenim, nu doar pentru ca ne-au placut imprejurimile dar si pentru ca ne-am imprietenit cu toata lumea de pe acolo. Adica sincer, mie nu mi s-a mai intamplat sa vad proprietari de hoteluri care stau de vorba cu toata lumea, fac poze si care sa se intereseze personal daca totul este ok.

  26

  Va reamintesc de conceptul in premiera in Romania pe care il ofera Blaxy Resort, e vorba de proprietatea periodica. Va recomand cu toata increderea sa mergeti un weekend pana acolo sa vedeti despre ce e vorba, cu siguranta o sa va ajute sa luati o hotarare.

  Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

  Comments

  comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*