“Calutul din margareta” – cronica de carte

Unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care l-au primit fetele de la Iepuras, este o carte frumos ilustrata si colorata, realizata in intregime de romani, in Romania 🙂 .

A venit primăvara și natura înflorește. Cât de mare v-ar fi uimirea dacă ați încerca să mirosiți o margaretă și în ea ați găsi ascuns un căluț?

Selena își petrece verile îngrijind grădina cu flori a bunicii. În vacanța aceasta, însă, are parte de o vizită neobișnuită! În cea mai mare margaretă din grădină, îl întâlnește pe… Rază-de-Lună, un căluț mic cât să-ncapă într-o palmă. Acesta vine de pe Insula de Cristal, care acum este un tărâm lipsit de flori după ce o vrăjitoare, cam alergică la polen, le-a distrus pe toate!

Selena se oferă să găsească o soluție pentru situația în care se află noul ei prieten și asta atrage după sine conlucrarea mai multor personaje, căci întotdeauna e mai ușor când prietenii îți sunt aproape!

Personajele se bazează se mai bazează și pe sprijinul micuțului cititor, care are ocazia să le ajute, completând spațiile special dedicate cu nume de flori și cifre corespunzătoare.

Povestea surprinde prietenia neașteptată dintre Selena și Rază-de-Lună, o amiciție ale cărei baze sunt încrederea, respectul și afecțiunea. Rezolvarea problemelor este la fel de surprinzătoare și menține vie atenția cititorului, care, la finalul cărții, va fi invitat să devină autor și să scrie propria versiune pentru două scene care se regăsesc în poveste.

Căluțul din margaretă aduce în prim-plan discuții despre prietenie, spirit de echipă și încredere și constituie o lectură minunată pentru orice anotimp!”

 

calutul din margareta

Cartea este scrisa de Andreea Calinescu si ilustrata de Alexia Udriste si face parte din portofoliul Editurii “Cutiuta cu povesti”. Ce aduce nou aceasta editura este posibilitatea de a oferi o experienta personalizata care se poate realiza:

  • prin schimbarea numelor, genului sau altor detalii astfel incat cititorul sa simta ca este personaj al povestii
  • prin modularitate (povestea are o tema principala, dar exista mai multe scenarii pre-scrise din care cumparatorul le selecteaza pe cele dorite), aceasta varianta presupune faptul ca deciziile luate de cumparator influenteaza cursul povestii (fie forma finala a versiunii printate, fie desfasurarea povestii în format digital);
  • prin conceperea unei întregi povesti avand în vedere un anumit cititor.

Puteti rasfoi on line “Calutul din margareta” si tot acolo puteti vedea intreaga colectie de carti oferita de editura.

De asemenea, daca va pasioneaza scrisul si ati vrea sa publicati o povestire pentru copii pana in varsta de 12 ani, acum si aici este sansa voastra 🙂 . Toate detaliile le gasiti aici.

Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *